Start van het nieuw gerechtelijk jaar!

De eerste maand van onze nieuwe stagiairs zit er al weer op! En het was meteen een heftige…

Misschien nog niet heel veel gewerkt, maar in elk geval met glans de nodige formaliteiten doorstaan.

Op 1 september 2021 legden zij met 29 vol trots hun eed af voor het Hof van Beroep van Antwerpen (anderhalve keer zelfs, aangezien de eerste video-opnames niet helemaal waren wat ze moesten zijn).

Na de bemoedigende speeches tijdens de ceremonie, waaronder die van onze eigen Stafhouder, én talloze fotoshoots op de trappen van het Hof, was het tijd om dit moment op gepaste wijze te vieren met een receptie bij Grand Café Modeste.

Op 2 september 2021 volgde de voorstelling van de stagiairs aan de voltallige Raad van de Orde, gevolgd door een – ja daar gaan we weer – hapje en een drankje. Aangezien er geen onregelmatigheden konden worden vastgesteld, werd daarmee de eerste lichting stagiairs van dit gerechtelijk jaar opgenomen op de lijst van de stagiairs, waarna zij tot groot genoegen van hun patrons de dag erna officieel aan de slag konden.

Last but not least werden onze stagiairs – na het verwerken van onze Openingsconferentie – op 23 september 2021 voorgesteld aan de magistratuur, waarna zij werden rondgeleid tot in de verste uithoeken van het Gerechtsgebouw te Hasselt.

Wij zeggen in elk geval : op naar oktober, en wensen hen allemaal veel succes bij de uitoefening van het mooiste beroep ter wereld!


Bekijk hier het filmpje van de eedaflegging van september: 

Limburgse stagiairs leggen eed af in het hof van beroep Antwerpen