JBL Petanque @ Apéro Boules 24.03.2022

Op 24 maart zakte menig Confrater af naar Hasselt om hun beste worp in de strijd te gooien tijdens een potje petanque (ook wel jeu de boules genoemd).

Apéro Boules bleek de perfecte locatie, vermits niet enkel sport en spel, maar vooral ook apéro een belangrijk onderdeel van de avond vormde. Voorzien van een veelheid aan spijzen en dranken, waagden verschillende kandidaten in verschillende teams (die gedurende het spel al eens van samenstelling veranderden) zich op het steentapijt om de concurrentie versteld te doen staan.

Hoewel de deelnemers, als Confraters onder elkaar, zich er niet aan waagden op de man te spelen, werd er door bepaalde tegenstanders toch al eens letterlijk op de bal gespeeld. Sommige Confraters slaagden er zelfs in hierop hun volledige speltactiek te baseren – anderen concentreerden zich liever op hun eigen spel – en nog anderen lieten het spel links liggen en concentreerden zich op de drankenkaart. Tot welke groep u ook behoorde, de Conferentie Jonge Balie Limburg was bijzonder verheugd u te mogen ontvangen en hoopt dat u, net als zij zelf, er naar hartenlust van genoten heeft.