Filmavond 04.11.2021

Een Vlaams werk van Jan Verheyen in een knusse cinema te Koersel met snacks en drank.

Klinkt als een recept voor een gezellige balieavond!

Iedereen die aanwezig was, vertoefde zich in een cinema met roots tot in 1946. Speel daar een eerlijke Vlaamse film in af en je krijgt als resultaat een avond om op terug te kijken.

De filmavond begon met een giveaway van 2 filmtickets, heimelijk verstopt onder 2 stoelen. Een idee dat menig persoon apprecieert. Doch, kon het niet anders gebeuren dat iedereen zich goed achteraan plaatste zodat één van de “lucky winners”-stoelen niet bezet was. Door redelijkheid en vrijgevigheid is het tweede ticket toegekend aan Hans Valkenborg die ook het eerste ticket had bemachtigd. Veel cinemaplezier!

Red Sandra was de film die dit jaar gekozen was. Met een niet-onbekende Sven De Ridder in de hoofdrol, kon iedereen rekenen op acteerprestaties.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Massart dat een tragisch verloop kende, was niet iedereen voorbereid op het emotionele gewicht van de film.

Tranen waren in overvloed present. De droevige emoties laaide op. Hoewel een happy end voorzien was, had de film toch een sterke impact op het publiek.

Achteraf werd iedereen nog getrakteerd op een drankje om de film te verwerken.

Dit alles maakte het tot een filmavond om niet snel te vergeten!